ua en ru

Рада ЄС закликає РФ вплинути на бойовиків Донбасу для сприяння розслідуванню катастрофи Boeing-777

Рада Євросоюзу закликає Росію вплинути на бойовиків Донбасу для сприяння розслідуванню катастрофи Boeing-777.

Рада Євросоюзу закликає Росію вплинути на бойовиків Донбасу для сприяння розслідуванню катастрофи Boeing-777. Про це йдеться у висновках Ради ЄС за підсумками засідання у вівторок в Брюсселі, передає прес-служба ЄС.

"Рада ЄС закликає Російську Федерацію активно використовувати свій вплив на незаконні збройні групи, з тим щоб домогтися повного, негайного, безпечного і надійного доступу на місця, налагодити повноцінне співробітництво для роботи з ідентифікації останків та речей, а також всебічне співробітництво для незалежного розслідування, в тому числі забезпечити безперешкодний доступ до місця аварії літака", - зазначається у висновках.

Рада ЄС також настійно закликає Росію припинити поставки зброї на Донбас, а також заблокувати приплив бойовиків через кордон російсько-український кордон.

Рада ЄС також закликає Росію відвести свої додаткові війська з прикордонних з Україною зони.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). В результаті загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дитини, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 193 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влади України стверджують, що літак збили бойовики. Останні, у свою чергу, заперечують свою причетність до інциденту.