ua en ru

Працівників органів юстиції почали тестувати на рівень професіоналізму, - Петренко

На керівних посадах в органах юстиції зможуть працювати молоді фахівці без досвіду роботи на державній службі, конкурс на заняття керівних посад в обласних апаратах розпочнеться з наступного тижня. Про це на брифінгу в п'ятницю, 6 лютого, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

За його словами, 6 лютого відбулося перше тестування співробітників. "Сьогодні пройдуть добровільне тестування 80 керівників органів юстиції", - зазначив міністр.

Глава Мін'юсту наголосив, що тестування проводять незалежні фахівці, а Мін'юст не має відношення ні до формування тестів, ні до самої процедури проведення тестування.

Тестування проводять фахівці групи HumanCapital міжнародної компанії EY. За словами керівника групи Human Capital, партнера EY в Україні Ольги Горбановської, тестування буде складатися з трьох блоків мотиваційного листа, тесту лідерських якостей і професійних питань.

Петренко переконаний, що проведення незалежного тестування забезпечить максимальну ефективність результату. "Це повинно дати позитивний результат. А позитивний результат - це коли в органах юстиції з'являться нові обличчя - молоді професіонали, готові працювати чесно, надавати сервіс нашим громадянам".

Також Петренко повідомив, що всі охочі зайняти керівні посади в обласних органах юстиції зможуть взяти участь у конкурсі. "З наступного тижня ми починаємо публічний конкурс на заняття посад у всіх керівних органах юстиції на рівні областей. За такою ж процедурою будемо оновлювати кадри в районних управліннях юстиції", - сказав він.

"Можливість є у всіх професіоналів, юристів працювати на керівних посадах в органах юстиції. Буде призначатися той чоловік, який пройшов незалежний конкурсний відбір, яку погодила кадрова комісія", - пояснив глава Мін'юсту.

Відповідаючи на питання про те, якою заробітною платою будуть мотивуватися співробітники органів юстиції, Петренко нагадав, що за рахунок оптимізації структури вдалося заощадити близько 60 млн грн, які будуть спрямовані на виплату зарплат. "Залежно від посад, оклади будуть збільшуватися на 20-30%", - сказав він.

Що стосується співробітників виконавчої та реєстраційної служб, то їм, крім окладу, передбачається виплата винагороди в залежності від ефективності роботи.