ua en ru

РНБО ухвалила рішення відновити призов на строкову службу в ЗСУ цієї осені, - Коваль

Військовослужбовці, які цієї осені будуть призвані на строкову військову службу, не будуть притягатися до бойових завдань в зоні антитерористичної операції.

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) прийняв рішення відновити цієї осені призов на строкову службу в Збройні сили України. Про це на брифінгу в Адміністрації Президента України повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Михайло Коваль, передає кореспондент РБК-Україна.

"РНБО ухвалила рішення відновити цієї осені призов на строкову службу в Збройні сили України. При цьому призвані на військову службу військовослужбовці не будуть залучатися до бойових завдань в зоні АТО", - заявив Коваль.

Нагадаємо, 1 травня 2014 р. в. о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ, яким постановив призвати на строкову військову службу чоловіків 18-25 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від служби в Збройних силах.

Раніше 17 квітня 2014 р. Верховна Рада прийняла постанову № 4519, яким рекомендувала в.о. Президента відновити обов'язковий призов у Збройні сили України.