ua en ru

РНБО вирішила почати антитерористичну операцію із залученням ЗСУ, - Турчинов

Рада національної безпеки і оборони України вирішила почати антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) вирішив почати антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України. Про це заявив виконуючий обов'язки Президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов у своєму зверненні до народу України, який транслював канал "Рада".

"Почати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил... Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій", - заявив Турчинов за підсумками засідання РНБО.

В.о. Президента також зазначив, що він підписав указ про незастосування покарання по відношенню до тих, хто добровільно складе зброю до ранку 14 квітня.

"Для тих, хто не стріляв у наших силовиків, хто складе зброю і покине захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка, я, в підписаному указі, дав гарантії незастосування проти них відповідного покарання за скоєні дії", - заявив Турчинов.

Крім того, він нагадав, що в ході сьогоднішньої антитерористичної операції в Слов'янську загинув капітан спецпідрозділу СБУ "Альфа" Геннадій Біліченко, були важко поранені командир "Альфи" полковник Кузнєцов і полковник СБУ Кукса. Також поранення отримав співробітник МВС Селіхов.