ua en ru

РНБО доручила Кабміну в односторонньому порядку провести демаркацію україно-російського кордону (доповнено)

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) доручив Кабінету міністрів в односторонньому порядку провести демаркацію україно-російського кордону.

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) доручила Кабінету міністрів в односторонньому порядку провести демаркацію україно-російського кордону. Про це після засідання РНБО заявив секретар Раднацбезу Андрій Парубій (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, уздовж кордону будуть побудовані інженерні споруди, а крім того, з метою перешкоджання в'їзду російської військової техніки і бойовиків, передбачені також і розвідувальні заходи.

Парубій наголосив, що Державна прикордонна служба має подати проект необхідних інженерних споруд, які будуть зводитися вздовж кордону за кошти держбюджету.

"Насправді досі ми захищали кордон ровами, на жаль, ми не змогли дійти до Луганська і Донецька, але зараз мова йде про більш складні і фундаментальні інженерні споруди, які мають бути здійснені Кабінетом міністрів за кошти бюджету, прикордонними службами має бути представлений проект. Єдине, чого хоче Президент, - щоб це було зроблено в максимально короткий термін", - сказав Парубій.

За його словами, в РНБО не виключають призупинення роботи пунктів пропуску для залізничного та повітряного транспорту на кордоні з Росією, а "також обговорено питання про заборону в'їзду плавзасобів з Росії до портів на Азовському морі".

Як відомо, Президент Петро Порошенко заявив у понеділок на відкритті засідання РНБО, що Україна вже контролює 250 км кордону з РФ.

Нагадаємо, на початку квітня директор першого територіального департаменту МЗС України Микола Дорошенко заявляв, що демаркація кордонів України та Росії, розпочата 7 листопада 2012 р., продовжується в нормальному режимі.

Раніше сьогодні Парубій повідомив, що чисельність військ РФ на кордоні з Україною становить 16 тис. осіб. За його словами, у східних областях України перебуває від 15 до 20 тис. бойовиків, більше половини з яких - громадяни РФ. Крім того, за даними секретаря РНБО, на підконтрольній бойовикам території України знаходиться близько 4 млн осіб.