ua en ru

ЗМІ "розсекретили" дочка Путіна

ЗМІ "розсекретили" дочка Путіна

Засоби масової інформації за участю російського опозиціонера Олексія Навального з'ясували, під яким ім'ям живе молодша дочка Президента Росії Володимира Путіна, передає Reuters.

У четвер опозиційний політик Олексій Навальний опублікував у своєму Facebook посилання на статтю РБК, в якій йшлося про якусь Катерині Володимирівні Тихонової, яка очолює організацію, що працює з Московським державним університетом.

Стаття не повідомила про який-небудь зв'язку між жінкою і Путіним, однак Навальний написав у своєму акаунті: "РБК (круті!) вчора знайшли доньку Путіна в Науковій раді МГУ".

Джерело, близьке до керівництва університету, підтвердив Reuters, що Тихонова доводиться дочкою Путіна, сказавши на умовах анонімності: "Так, це вона".

Кремль часто ухилявся від відповідей на запитання про сім'ю Путіна, посилаючись на таємницю особистого життя. У відповідь на питання про особистості Катерини Тихонової, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сказав: "Я не знаю, хто вона". На питання, чи працює дочка Путіна в МДУ, він відповів: "Я не знаю. Це не моя робота. Я займаюся Президентом, а не його дітьми".

Сама Тихонова була недоступна для коментарів.

Путін так ретельно охороняє таємницю свого особистого життя, що більшість росіян не мають уявлення, як виглядають його дочки. Також невідомо, де мешкає його дружина Людмила, з тих пір, як в минулому році вони розлучилися.

У листопаді Путін сказав, що обидві його дочки живуть у Росії, і він бачиться з ними раз чи два в місяць. За повідомленнями преси, Марія жила у Нідерландах до тих пір, поки в Україні не розбився малайзійський "Боїнг" з 298 пасажирами на борту, багато з яких були голландськими громадянами. Вона виїхала з країни, коли місцевий мер закликав до її депортації, хоча пізніше він відмовився від цих слів.

У 2008 р. Путін назвав неправдою газетну статтю про те, що він збирається одружитися на олімпійської чемпіонки з художньої гімнастики Аліні Кабаєвій. Тоді він сказав журналістам не пхати "свої сопливі носи" в його справи, а написала про це газета "Московський кореспондент" незабаром припинила існування.