ua en ru

Служба безпеки розслідує справу про шахрая, назвавшем себе "смотрящим" від СБУ в Дніпропетровську

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко прокоментував РБК-Україна інформацію про "новому дивиться" в Дніпропетровську, яка має всі ознаки корупції.

Раніше заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник опублікував інформацію про те, що у Дніпропетровську якийсь громадянин Георгій Ярошенко збирав бізнесменів, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю, у присутності яких оголосив себе новим "смотрящим", які мають "заступництво СБУ".

Наливайченко прокоментував РБК-Україна цей інцидент, назвавши його шахрайськими діями невідомої йому особи. Голова СБУ заявив, що дав термінове доручення Головному слідчому управлінню СБУ, а також управління в Дніпропетровській області негайно провести перевірку цієї інформації і, в разі її підтвердження, діяти згідно з антикорупційним законодавством.

Наливайченко також зазначив, що спецслужба буде реагувати на такі корупційні прояви без огляду на політичні приналежності, а начальники регіональних органів СБУ отримали вказівку під особисту відповідальність виявляти і припиняти можливі факти реанімації злочинних корупційних схем минулої влади, маючи на увазі так званий "інститут смотрящіх".

За словами глави СБУ, якщо дійсно такий факт мав місце і цей громадянин дозволив собі прикриватися абревіатурою СБУ, то це або шахрайство, або спроба навмисній дискредитації спецслужби в складний період.

"Ніхто не має права на подібні дії, навіть якщо в даному випадку може йти мова про банальне шахрайство. У питаннях боротьби з корупцією своїх і чужих немає", - підсумував Наливайченко.