ua en ru

Слідство перекваліфікувало справу про захоплення Донецької ОДА

Справу захоплення Донецької обласної державної адміністрації кваліфіковано як дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу та державної влади.

Справу захоплення Донецької обласної державної адміністрації кваліфіковано як дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу та державної влади. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Нагадаємо, 5 березня поточного року група осіб зробила нову спробу захоплення будівлі Донецької ОДА. За цим фактом органами міліції було розпочато кримінальне провадження за ст. 341 КК України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), яке вже передано до слідчого відділу УСБУ у Донецькій області.

На даний час під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області змінено кваліфікацію у кримінальному провадженні за фактом захоплення держадміністрації, яке відбулося 3 березня. У діях осіб також вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Матеріали обох кримінальних проваджень вже об'єднані.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, триває допит свідків подій, вивчаються матеріали, розміщені у засобах масової інформації. Хід розслідування знаходиться на контролі прокуратури Донецької області.

Як повідомлялося раніше, 3 березня 2014 року група осіб організувала захоплення будівлі Донецької державної обласної адміністрації. За даним фактом слідчим відділом ГУ МВС України у Донецькій області було розпочато досудове розслідування за ст. 341 Кримінального Кодексу України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).