ua en ru

Скандал з прослуховуванням Коломойського можна порівняти зі скандалом 2000 р, - політолог

Скандал навколо опублікованого в Інтернеті запису розмови губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського і народного депутата Давида Жванії підриває престиж України на світовій арені і розвінчує міф про те, що після Майдану країна рушила демократичным шляхом розвитку. Про це заявив політичний експерт Кость Бондаренко.

"Скандал навколо опублікованих записів розмов високопоставлених чиновників співставний зі скандалом 2000 року, коли були оприлюднені плівки Мельниченка. Фактично він доводить, що після майдану нічого не змінилося - і далі люди у високих кабінетах вирішують замість виборців, хто має представляти в парламенті ту чи іншу область", - зазначив Бондаренко.

За словами політолога, нововведенням виборчої кампанії до парламенту 2014 року стане фактор людей зі зброєю.

"Тобто бійцям, які брали участь в антитерористичній операції, відводиться роль страхітливої зброї на виборчих дільницях", - зазначив Бондаренко.

Таким чином, стверджує політолог, Україна демонструє найгірші традиції Єгипту, Іраку, Сирії та інших держав, де люди зі зброєю вирішували результат виборів.

"Я думаю, що записи розмов, які з'явилася в Інтернеті, підривають престиж України на світовій арені і розвінчують міф про те, що після майдану Україна пішла демократичним шляхом розвитку. Крім того, вони свідчать про те, що втручання влади у виборчий процес є більш цинічним, ніж за старих часів ", - сказав Бондаренко.