ua en ru

Ситуація в Україні: останні події

Останні події в Україні. На південно-сході України сьогодні триває антитерористична операція (АТО), після того як у Слов'янську Донецької області в суботу, 12 квітня був захоплений райвідділ міліції. Наступного дня в.о. Президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов оголосив про початок АТО.

Останні події в Україні. На південно-сході України сьогодні триває антитерористична операція (АТО), після того як у Слов'янську Донецької області в суботу, 12 квітня був захоплений райвідділ міліції. Наступного дня в.о. Президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов оголосив про початок АТО.

22:08. Україна вимагає від РФ негайно відкликати диверсійні групи. Про це заявив сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

22:05. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав екстремістів звільнити адмінбудівлі та скласти зброю.

21:42. У Слов'янську сепаратисти взяли в заручники трьох людей, повідомляють місцеві ЗМІ.

17:20. Військовослужбовці Національної гвардії України, які під час відбиття штурму військової частини в Маріуполі Донецької обл. застосували проти нападників штатну стрілецьку зброю, діяли правомірно, використовуючи надані законодавством права. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

16:55. Державна прикордонна служба України відмовляє у в'їзді на територію України чоловікам-громадянам Росії у віці від 16 до 60 років. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі ДПС України.

16:47. У Слов'янську сепаратисти захопили місцеву телевежу і вимкнули українське ТБ, повідомляє місцеве видання "Новини Донбасу".

16:26. Сепаратисти намагаються захопити міжнародний аеропорт у Донецьку, повідомляє кореспондент РБК-Україна. До аеропорту прийшло до 150 активістів "Донецької народної республіки" і близько 50 бійців розформованого спецпідрозділу МВС "Беркут".

15:46. Служба безпеки України (СБУ) розшукує російського диверсанта Ігоря Безлера 1965 р.н. Встановлено, що до 2002 р. Безлер проходив службу в підрозділах ГРУ ГШ ЗС РФ, закінчив службу у званні підполковник. Після цього був направлений до України.

У лютому 2014 з Безлером було відновлено ​​зв'язок: на виконання вказівок російських спецслужб зловмисник виїхав до АР Крим, де брав участь у силових акціях із захоплення військових частин, органів влади і управління. У квітні Безлер за завданням російської військової розвідки у складі диверсійної групи брав участь у захопленні будівлі УСБУ в Донецькій області, а пізніше в захопленні райвідділу МВС України в місті Горлівка.

13:13. Держприкордонслужба розмістила на узбережжі Азовського моря п'ять корабельно-катерних тактичних груп з метою захистити найбільш вразливі місця по лінії "Новоазовськ-Приморськ" від висадки диверсійно-розвідувальних груп. Крім того, тактичні групи також прикривають узбережжі Чорного моря в межах Одеси.

12:45. Правоохоронні органи виявили і вилучили наркотики, а також алкоголь в учасників штурму військової частини в Маріуполі.

12:12. У районах навпроти Харківської, Чернігівської та Сумської областей України, в безпосередній близькості від держкордону відбувається формування ударної угруповання російських військ., повідомило "Інформаційне опір". Крім того, згідно з повідомленням, на території Білорусії розпочато спільні навчання сил спецоперацій Збройних сил Білорусії і підрозділів ВДВ Росії.

11:13. Президент РФ в ході сьогоднішньої прямої мови заявив, що на сході України немає російських військ і спецслужб.

10:11. Як повідомило маріупольське видання "0629com.ua"в аеропорту Маріуполя приземлилися п'ять українських військових вертольотів і один літак. З вертольотів вийшли близько 50 осіб у військовій формі і почали вивантажувати снайперські гвинтівки і гранатомети.

08:47. У Слов'янську Донецької області збройні екстремісти продовжують блокувати шість бойових машин десанту Збройних сил України, повідомило Міноборони. Особовий склад та екіпажі цих бойових машин, серед яких більшість - покликані під час мобілізації військовозобов'язані, відбули до місця постійної дислокації у Дніпропетровській області.

08:45. Українські військові на 15 бойових машин десанту повертаються з Краматорська Донецької області в Дніпропетровську область. Раніше вони вийшли без бою з оточення, організованого місцевими жителями.

Фотогалерея: Штурм військової частини в Маріуполі

07:59. Міліція переслідує одну з озброєних груп, нападників на військову частину в Маріуполі Донецької області, написав глава МВС Арсен Аваков в Facebook.

07:54. Серед нападників на військову частину у Маріуполі 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих, повідомив у своєму Facebook глава МВС Арсен Аваков.

07:46. Затримано б0олее 50 осіб, що здійснювали штурм маріупольського батальйону внутрішніх військ, інші розійшлися по домівках, є постраждалі з боку протестувальників, повідомило МВС.

За версією ВВ, 16 квітня близько 20:00 близько 300 людей почали штурмувати військову частину внутрішніх військ з вимогою віддати зброю. Протягом декількох годин чисельність людей навколо частини збільшилася вдвічі. З боку протестувальників летіли пляшки з горючою речовиною, лунали постріли. Близько 23:00 до звільнення військової частини приєдналися працівники міліції Маріуполя.

07:28. Українські військові звільнили знімальну групу російського журналіста Євгена Решетньова. Раніше вони були затримані в Ізюмі Харківської області.

01:51. Радіо "Свобода" українські військовослужбовці разоружились і покинули село Пчолкіна під Краматорському Донецької області. З села було виведено 16 одиниць броньованої техніки та понад півсотні солдатів. Зазначимо, на момент закінчення конфлікту у бронемашин залишалося кілька сотень людей. У процесі переговорів брало участь керівництво 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади сухопутних військ України, з іншого боку - так звані "зелені чоловічки". На уніформі у них були закріплені георгіївські стрічки. Ці люди були в масках і зі зброєю.

01:39. В результаті протистояння В Маріуполі між правоохоронцями і сепаратистами загинули чотири людини, повідомляє сайт "0629com.ua". Кількість поранених уточнюється.

01:14 Постріли біля військової частини в Маріуполі припинилися.

01:02. Під час штурму військової частини в Маріуполі загинув один із сепаратистів, повідомив місцевий сайт "0629com.ua" з посиланням на правоохоронців. Згідно з повідомленням, в районі частині знеструмлені всі будинки. Рух транспорту перекрито.

00:54. У Маріуполі проводиться операція на вул. Апатова. В районі знаходиться багато людей в повній екіпіровці і зі зброєю, 10 осіб лежать на землі обличчям вниз. З боку Стародубовки їде військова техніка в бік Маріуполя, пише сайт "0629com.ua".

23:26. "На даний момент українські військовослужбовці відбили дві атаки, застосувавши зброю на ураження", - написав у своєму Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

У Маріуполі ввечері 16 квітня сепаратисти зробили спробу захоплення військової частини МВС № 3057 з використанням "коктейлів Молотова" і автоматичної зброї.