ua en ru

Шимків сумнівається в необхідності існування Міністерства економічного розвитку

Шимків сумнівається в необхідності існування Міністерства економічного розвитку
Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків сумнівається в необхідності існування Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків сумнівається в необхідності існування Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Про це він заявив сьогодні журналістам в рамках П'ятого українського інвестиційного форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз завдання Міністерства економіки - займатися дерегуляцією в повній мірі, займатися впровадженням економічних регламентів угоди про асоціацію, контроль за виконанням проектів міжнародної донорської допомоги. Але публічно, а не приховано, як це є зараз. І стратегічне планування, розуміння, куди ми рухаємось, і в той же час скорочуватись-скорочуватись до дуже маленької організації, а потім може воно може перетворися на агенцію або приєднатися до якогось міністерства", - заявив Шимків.

Він зазначив, що кількість працівників Міністерство економічного розвитку і торгівлі має бути скорочена вдвічі.

"Я вважаю, що Міністерство економіки з 1,2 тис. людей може бути скорочене до 500. Це означає зменшення функцій, але більшість функцій непотрібні", - сказав він.

Він також висловився за те, щоби скоротити кількість державних підприємств.

"Сьогодні є багато державних підприємств, які повинні бути перетворені в державний холдинг, а інша частина буде приватизована, тому що в дуже багатьох випадках державні підприємства є місце корупційних взаємовідносин. Якщо ми подивимося кількість працівників, які працюють в державних підприємствах в Україні в порівнянні з кількістю державних працівників в будь-якій європейській країні, це буде співвідношення скільки в Україні, стільки усій Європі. Це означає, що нам треба провести правильну приватизацію і позбутися активів, які ми неефективно використовуємо", - пояснив Шимків.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував призначити Дмитра Шимківа главою Мінекономрозвитку.