ua en ru

Шанси на підписання УА з ЄС ще є, - Квасьнєвський

Представник місії Європарламенту Олександр Кваснєвський повідомив, що ще є шанси на підписання договору про асоціацію з ЄС. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Представник місії Європарламенту Олександр Кваснєвський (на фото) повідомив, що ще є шанси на підписання договору про асоціацію з ЄС. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Робота місії тривають шанси на підписання договору про асоціацію з ЄС ще є", - сказав Кваснєвський.

Зазначимо, як повідомив депутат Європейського парламенту від Польщі Павло Коваль: "Основною шлях звільнення Юлії Тимошенко це президентська амністія, а відсутність підпису під угодою про асоціацію - це ризик повернення Юлії Тимошенко у в'язницю", - заявив Коваль.

При цьому, на думку євродепутата, Президент України Віктор Янукович ще не прийняв або не хоче оголосити про рішення". У будь-якому випадку, на думку Коваля, все залежить від Януковича.

Нагадаємо, сьогодні ВР відхилила усі законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном, які дозволили б випустити за кордон Тимошенко. Депутати по черзі відмовилися підтримувати законопроекти Анжеліки Лабунської, Арсенія Яценюка, Сергія Міщенка, Володимира Купчака, Олега Ляшка та доопрацьований опозиційний законопроект. За ці законопроекти не голосувала Партія регіонів і КПУ.

Напередодні народний депутат від фракції "Удар" Ірина Геращенко заявила, що парламентська робоча група, яка займається підготовкою законопроекту щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, все ще не може досягти домовленості за двома пунктами: про пом'якшення покарання укладеного після лікування закордоном і про компенсації заподіяного збитку.

При цьому народний депутат України з фракції Партії регіонів Владимир Олійник не виключає, що парламент може зібратися на позачергову сесію. "Може бути позачергова сесія, не виключено", - сказав Олійник.

На його думку, парламент ще має можливість допрацювати законопроект щодо лікування засуджених за кордоном. Також він зазначив, що проект закону про прокуратуру має бути фундаментальнішим.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак звернувся до голови парламентської робочої групи, яка займається підготовкою законопроекту про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, народного депутата від Партії регіонів Геннадія Васильєва з проханням розробити новий спільний законопроект про лікування Тимошенко.