ua en ru

Сепаратисти сьогодні вночі організовують "коридор" для вторгнення військ РФ в Україну, - "Інформаційне опір"

Сепаратисти на сході України в ніч з 8 на 9 квітня мають намір організувати "коридор" на російсько-українському кордоні для проходу колон військ Російської Федерації (РФ) в Україну.

Сепаратисти на сході України в ніч з 8 на 9 квітня мають намір організувати "коридор" на російсько-українському кордоні для проходу колон військ Російської Федерації (РФ) в Україну. Про це у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Спостерігається третю добу активність сепаратистів на сході України - це початок здійснення другого етапу сценарію вторгнення Росії в нашу країну", - пише Тимчук.

Згідно з повідомленням, сепаратисти на сході України отримали наказ організовувати в містах провокації з жертвами для того, щоб російська сторона могла це інтерпретувати як "терор української влади проти народу".

Крім того, за заявою Тымчука, координатори російських спецслужб в регіоні дали вказівку сепаратистам застосовувати зброю при спробах українськими спецпідрозділами звільнити захоплені ними адміністративні будівлі.

"За нашими даними, українські правоохоронці та спецслужби в даний час приймають необхідні заходи для блокування сепаратистських груп. Держприкордонслужба і Збройні сили України проводять заходи щодо блокування держкордону і оборони прикордонних районів", - зазначив керівник Центру військово-політичних досліджень.