ua en ru

СБУ просить ООН моніторити ситуацію в Криму

Служба безпеки України звернулася до Організації Об'єднаних Націй з проханням моніторити ситуацію в АР Крим.

Служба безпеки України звернулася до Організації Об'єднаних Націй з проханням моніторити ситуацію в АР Крим. Про це сьогодні заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко на зустрічі зі спеціальним посланцем Генерального секретаря ООН Робертом Серрі, повідомляє прес-служба СБУ.

"З сьогоднішнього дня СБУ через МЗС та наше постійне представництво при ООН регулярно інформуватиме офіс Генерального секретаря ООН та держави-гаранти територіальної цілісності і незалежності України, насамперед Росію та США, про розвиток ситуації в Автономній республіці Крим", - сказав Наливайченко.

Він підкреслив, що для національної безпеки України важливо, що усі країни-члени Ради Безпеки ООН, а це Росія, США, Велика Британія, Франція та Китай, є гарантами територіальної цілісності України. Усі вони підтримують виключно мирний розвиток подій.

Наливайченко звернувся до спеціального посланця Генсека ООН, щоб усі можливості ООН по постійному моніторингу безпекової ситуації на території Автономної республіки Крим в Україні здійснювалися в цілодобовому режимі.

"Гарантії територіальної цілісності та недоторканності України - базовий чинник для вирішення усіх безпекових питань в нашій державі за сприяння Організації Об'єднаних Націй", - сказав Наливайченко.