ua en ru

СБУ попередила Добкіна про неприпустимість повалення конституційного ладу

Служба безпеки України 7 березня винесла офіційне застереження колишньому голові Харківської обласної міської адміністрації Михайлу Добкіну щодо неприпустимості вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади.

Служба безпеки України 7 березня винесла офіційне застереження колишньому голові Харківської обласної міської адміністрації Михайлу Добкіну щодо неприпустимості вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Колишньому губернатору Харківської області М.М. Добкіну... винесено офіційне застереження про неприпустимість вчинення злочину, передбаченого ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Добкін порушив правила прикордонного контролю в аеропорту Харкова, після чого зник у невідомому напрямку. За його словами, екс-глава Харківської ОДА прибув чартерним рейсом з Москви.

27 лютого слідче управління СБУ стосовно Добкіна порушило кримінальну справу за ознаками ч.2 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України вчинені представником влади) за публічні заклики до зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією.