ua en ru

СБУ та ГПУ не виявили фактів втручання в роботу системи "Рада" 16 вересня

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура України не виявили фактів втручання в роботу системи голосування "Рада" 16 вересня 2014 р

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура України не виявили фактів втручання в роботу системи голосування "Рада" 16 вересня 2014 р. Про це повідомила прес-служба голови Верховної Ради України Олександра Турчинова.

Відповідно до акту перевірки, жодних фактів несанкціонованого зовнішнього втручання в роботу системи до, під час або після голосування не виявлено.

"Робота програмно-технічного комплексу - система "Рада-3" під час пленарного засідання Верховної Ради України 16 вересня 2014 р.проходила у штатному режимі, згідно з нормою Регламенту Верховної Ради України (про режим проведення закритого засідання) з відповідним відключенням від інших автоматизованих систем Верховної Ради України. Фактів несанкціонованого зовнішнього втручання в роботу системи під час перевірки не встановлено", - процитувала прес-служба акт перевірки.

Нагадаємо, 17 вересня голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звернувся до ГПУ та СБУ з проханням провести комплексну перевірку роботи апарату Верховної Ради України та системи "Рада" під час розгляду питань на закритому засіданні парламенту 16 вересня 2014 р.