ua en ru

Савченко продовжує голодування, - МЗС України

Савченко продовжує голодування, - МЗС України

Міністерство закордонних справ України заявляє про продовження голодування льотчиці і нардепа Надії Савченко. Про це йдеться в коментарі прес-секретаря українського МЗС євген Перебийніс.

"Оприлюднена деякими ЗМІ інформація, що нібито Надія Савченко припинила голодування, на жаль, не відповідає дійсності. Надія Савченко продовжує голодування на знак свого протесту проти незаконного вивезення з України та безпідставного утримання на території Росії, проте погодилася на певний час відновити прийом підтримуючих сумішей (у вигляді бульйону)", - заявив Перебийніс.

За його словами, сьогодні під час зустрічі з консульським представником посольства України у Савченка стався черговий напад. "Це є прямим результатом значного погіршення стану її здоров'я, до чого Міністерство закордонних справ України неодноразово привертала увагу російської сторони", - додав Перебийніс.

"МЗС України у зв'язку з цим знову звертається до російської сторони з вимогою негайно допустити до Надії Савченко українських лікарів, а також звільнити затриману громадянку України з-під варти, що дозволить здійснити її термінову госпіталізацію в одній з українських чи європейських клінік", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, раніше сьогодні російська Федеральна служба виконання покарань заявила, що Надія Савченко погодилася припинити голодування. Пізніше цю інформацію підтвердила і захист льотчиці.