ua en ru

Рибак закрив позачергову сесію Верховної Ради

Спікер Верховної Ради Володимир закрив позачергову сесію Верховної Ради VII скликання.

Спікер Верховної Ради Володимир закрив позачергову сесію Верховної Ради VII скликання.

Наступного разу депутати зберуться на чергову сесію ВР 4 лютого 2014 р.

Нагадаємо, депутати зібралися на позачергову сесію парламенту для врегулювання політичної кризи в Україні Під час цієї сесії, яка проходила з 28 по 29 січня 2014 р. нардепи скасували 9 з 10 законів, які були проголосовані 16 січня з порушенням процедури шляхом підняття рук.

Також депутати підтримали законопроект № 4021-3 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Крім того, Рада прийняла пакет з чотирьох законів на заміну скасованих законів, а саме законопроекти №№4030, 4037, 4038, 4039.

Як повідомив спікер Верховної Ради Володимир Рибак дані законопроекти ухвалені на заміну наступним документам: № 4030"Про внесення зміни до закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо відтермінування вступу в силу положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення", № 4037 "Про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців", № 4038 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашизму" та №4039 - Про внесення зміни в статті 197 Податкового кодексу України про звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України природного газу".