ua en ru

Рибак прогнозує поновлення роботи парламенту на цьому тижні

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак прогнозує, що на цьому пленарному тижні парламент відновить свою роботу. Про це Рибак заявив сьогодні на брифінгу після погоджувальної ради керівників парламентських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак прогнозує, що на цьому пленарному тижні парламент відновить свою роботу. Про це Рибак заявив сьогодні на брифінгу після погоджувальної ради керівників парламентських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

На думку Рибака, коли стане ясно, що Україна не планує підписувати документи, що стосуються вступу в Митний союз під час найближчого візиту Президента України Віктора Януковича до Москви, опозиційні фракції повернуться в парламентській роботі.

"Я думаю, що завтра, 17 грудня 213 р., буде зустріч на найвищому рівні керівників двох держав, комісій, які сьогодні працюють, і всі будуть знати, які рішення будуть прийняті. Я знаю, що там будуть підписані двосторонні взаємовигідні договору в економічних питаннях, ті проблеми, які сьогодні виникли між Україною і Росією. Я думаю, що там питання Митного союзу жоден договір не стосується. Думаю, що керівники опозиції це побачать, і думаю, що на цьому тижні парламент буде працювати", - сказав Рибак.

Зазначимо, Володимир Рибак запропонував оголосити завтрашній день у ВР - днем відкритої трибуни і дати можливість виступити з трибуни всім бажаючим депутатам щодо ситуації в країні. "Пропоную оголосити завтрашній день - днем відкритої трибуни і дати можливість виступити з трибуни не тільки керівникам фракцій, а й всім бажаючим депутатам щодо ситуації в країні", - заявив Рибак.

Він також заявив, що державний бюджет України на 2014 р. може бути прийнятий на початку лютого 2014 р. "У мене була дуже ретельна розмова з Миколою Яновичем Азаровим. Ми домовилися, що на цьому тижні бюджет надійде в парламент. Я направлю його в комітети, щоб комітети могли розглянути бюджет на 2014 р., щоб всі депутати мали можливість ознайомитися, висловити свої зауваження. На цій піде десь 10 днів. Ви знаєте, що в січні у нас один пленарний тиждень. Я планую, щоб на цьому тижні, в середині січня ми розглянули проект бюджету в першому читанні і направили його в комітети для підготовки до другого і третього читання, щоб вже на наступній сесії на початку лютого депутати мали б можливість розглянути і затвердити бюджет на 2014 р. у другому читанні і в цілому. Ми повинні розглядати бюджет дуже і дуже ретельно згідно з регламентом України", - заявив Рибак.

Крім того, він зазначив, що питання вихідного засідання Верховної Ради України поки не розгадалося: "Ніяких виїзних засідань я не розглядав і не планую на сьогоднішній день. Надійде бюджет, почнеться його розгляд в комітет, дійдемо до розгляду його у ВР, а потім будемо визначатися. У нас є можливість і в залі розглядати це питання".