ua en ru

Рибак сподівається, що нинішній візит Кокса і Кваснєвського в Україну завершиться успіхом

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак сподівається, що двадцять п'ятий візит моніторингової місії Європейського парламенту в Україну завершиться спільним успіхом для України та Європейського союзу та увійде в історію. Про це Рибак заявив у четвер під час зустрічі з керівниками місії Олександром Кваснєвським та Петом Коксом, повідомила прес-служба ВР.

"Ваша місія увійде в історію, як приклад ефективного каналу комунікації між Україною та Європейським союзом з важливих та складних питань реформування системи правосуддя в Україні", - сказав Рибак.

Він підкреслив , що діяльність місії високо цінується керівництвом України.

"Хочу запевнити вас, що підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 29 листопада залишається ключовим пріоритетом зовнішньої політики України", - сказав Рибак.

"У цьому зв'язку хочу наголосити, що не існує жодного плану "Б", Україна тримає курс на європейську інтеграцію і альтернативи цьому процесу немає", - додав Рибак.

Своєю чергою, Кокс повідомив, що місія має представити свій звіт Європарламенту 14 листопада 2013 р., після чого документ буде переданий на розгляд засідання ради ЄС, яке відбудеться 18 листопада.