ua en ru

Керівними органами коаліції будуть загальні збори та рада, - угода

Керівними органами коаліції у Верховній Раді нового скликання будуть загальні збори та рада.

Керівними органами коаліції у Верховній Раді нового скликання будуть загальні збори та рада. Про це йдеться в тексті коаліційної угоди, парафованої сьогодні.

"Керівними органами Коаліції є: Загальні збори Коаліції, Рада Коаліції", - йдеться в документі.

Загальні збори є вищим керівним органом коаліції. Воно є правомочним, якщо в ньому беруть участь не менше двох третин народних депутатів, що входять у коаліцію, і більшість народних депутатів від складу кожної фракції, які сформували коаліцію.

Загальні збори повинні збиратися не менше, ніж раз на одну парламентську сесію, вони можуть обговорювати та приймати рішення з будь-якого питання діяльності коаліції.

До виключних повноважень загальних зборів належать: внесення пропозиції Президенту України щодо кандидатури прем'єр-міністра, ухвалення рішення про внесення змін в коаліційну угоду і про припинення коаліції.

До складу іншого органу - ради коаліції входять по три представники депутатських фракцій, які сформували Коаліцію. Одним з представників депутатської фракції у раді є голова цієї фракції. Повідомляється, що рішення ради приймаються консенсусом всіх фракцій, причому кожна депутатська фракція має один голос при голосуванні.

Засідання повинні проходити в разі необхідності, а в період проведення сесій Верховної Ради України - не рідше одного разу на пленарний тиждень.

Рада коаліції здійснює оперативну координацію діяльності коаліції, виробляє спільну позицію коаліції з питань формування порядку денного сесій та порядків денних пленарних засідань Верховної Ради, з питань розробки, внесення та підтримки окремих законодавчих ініціатив, здійснює попередню підготовку до розгляду загальних питань зборами Коаліції, контроль за виконанням прийнятих Загальними зборами рішень.

Нагадаємо, сьогодні вночі партії Порошенка, Яценюка, Садового, Ляшко і Тимошенко парафували текст коаліційної угоди. Він був оприлюднений на офіційному сайті "Самопомичи".