ua en ru

Рудьковський вийшов з ПР

Народний депутат України Микола Рудьковський (на фото) написав заяву про вихід з фракції Партії регіонів у Верховній Раді України. Про це повідомляє ТСН.

Народний депутат України Микола Рудьковський (на фото) написав заяву про вихід з фракції Партії регіонів у Верховній Раді України. Про це повідомляє ТСН.

"Як і більшість моїх співвітчизників, я вважаю, що Україна - це Європа, тому мені соромно за ті події, які сталися вчора на Майдані Незалежності. На тому ж Майдані, де наше покоління в свої студентські роки боролося за волю і долю України під час революції на граніті. Ми голодували на майданах не для того, щоб через два десятки років там же правоохоронці країни, яку ми вибороли, били палицями по голові наших дітей", - наголосив депутат.

За його словами, всі причетні до кривавих подій вчорашнього ранку повинні бути покарані за скоєні злочини і злочинну бездіяльність, незважаючи на чини і погони - виконавці злочинних наказів, ті, хто їх давав, і ті, хто міг, але не перешкоджав їхнє виконання".

Також, на думку Рудьковського, після того, що сталося, уряд у повному складі повинен подати у відставку.

Зазначимо, що вчора про вихід з ПР заявила Інна Богословська. Вона додала, що з ПР ще будуть виходити депутати, але вона не хоче називати їх прізвища.

Також, за повідомленнями деяких ЗМІ, у відставку пішов голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

Нагадаємо, сьогодні вночі у Києві вночі 30 листопада 2013 р. "Беркут" розігнав Євромайдан. Штурм почався близько 4 годин ранку. Також, за даними прес-служби МВС, після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан Незалежності для продовження проведення робіт по підготовці до Нового року, але коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Незважаючи на попередження, що сприяли проїзду техніки співробітників міліції, мітингувальники почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використанням спецзасобів люди були відтіснені з Майдану.

Зазначимо також, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.