ua en ru

Розенко не виключає призначення головою Центру зайнятості нинішнього в. о. Кашуби

Міністр соціальної політики Павло Розенко не виключає, що керівником Державного центру зайнятості буде призначений нинішній в. о. голови Ярослав Кашуба. Про це він повідомив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день виконуючого обов'язки призначений Ярослав Кашуба, це досвідчений фінансист. Подивимося, якщо ця людина запропонує нові ідеї, нові підходи до діяльності служби, то я не виключаю, що саме він буде призначений керівником служби зайнятості", - сказав Розенко.

Він додав, що попередній керівник центру буде звільнений. Крім того, Розенко анонсував, що будуть і інші нові призначення.

Розенко також додав, що незадоволений роботою центру зайнятості за останній рік.

"За цей рік все-таки не вдалося переорієнтувати діяльність державних центрів зайнятості, перевести їх на військові рейки і змінити якийсь акцент у своїй роботі щодо більш ефективного пошуку роботи для внутрішньо переміщених осіб", - сказав Розенко, посилаючись на заяви людей з приводу роботи центру.

Він зазначив, що центр має активніше працювати з роботодавцями для працевлаштування осіб, які потребують роботу.

"Безумовно, можна говорити про те, що не затверджені державні програми, безумовно, ми говоримо про те, що сьогодні Мінсоцполітики спільно з Державною службою зайнятості готує нову програму працевлаштування і професійного навчання внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 рр. Це, безумовно, добре, але ми чомусь забуваємо про те, що існуюча на сьогодні законодавча база надає всі можливості для центрів зайнятості вже сьогодні в нинішніх умовах бути активними на ринку праці, в тому числі в комунікаціях між людьми, які є внутрішньо переміщеними, і закінчуючи між внутрішньо переміщеними особами та роботодавцями, які надають робочі місця", - сказав Розенко.

Нагадаємо, що ще 13 січня Розенко пообіцяв звільнити керівництво Держслужби зайнятості найближчим часом. В кінці грудня 2014 р. Розенко також анонсував "серйозні кадрові висновки" у Держслужбі зайнятості.