ua en ru

Росія буде наполягати на федералізацію України, - глава МЗС РФ

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Сергій Лавров в черговий раз підтвердив наміри російської сторони не перетинати кордони України.

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Сергій Лавров в черговий раз підтвердив наміри російської сторони не перетинати кордони України. Про це Лавров заявив в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", передає прес-служба МЗС РФ.

Лавров зазначив, що якщо результатом дій західних країн є рішення українського керівництва про роззброєння "злочинців", то Росія "задоволена тим, що відбувається". За словами глави МЗС, Москва готова брати участь у пошуку "спільних (із західними партнерами) рекомендацій для України щодо процесу реформування держави.

Він також заявив, що Росія наполягатиме на федералізацію України, "тому що це вимога південних і східних регіонів" української держави. Цю думку Лавров сподівається донести до Києва "через західні столиці", оскільки, на думку міністра, "нинішнє українське керівництво важко запідозрити в самостійності".

Лавров також назвав "повною неправдою" інформацію про те, що Росія збирається створити бази за кордоном "за прикладом США".

Глава МЗС РФ підкреслив також, що для української влади є ганьбою збереження Майдану до президентських виборів в Україні.

Нагадаємо, після відсторонення Президента України Віктора Януковича і зміни влади, глави українського та російського зовнішньополітичних відомств вперше зустрілися в ході саміту з ядерної безпеки в Гаазі 24 березня. Тоді Лавров запевнив в.о. міністра закордонних справ України Андрія Дещицу, що РФ не має наміру використовувати військову силу в східних і південних областях України.