ua en ru

РФ продовжує ігнорувати вимоги міжнародного співтовариства щодо деескалації ситуації на Донбасі, - Клімкін

Росія продовжує ігнорувати вимоги міжнародного співтовариства щодо деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Росія продовжує ігнорувати вимоги міжнародного співтовариства щодо деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін (на фото) на засіданні комітету Європейського парламенту у закордонних справах, передає його прес-служба.

"У цьому контексті міністр з жалем констатував подальше ігнорування керівництвом Російської Федерації вимог міжнародного співтовариства про реальну деескалації ситуації в східних регіонах України . Навіть після терористичного акту проти літака Малайзійських авіаліній Росія не припинила незаконне постачання в Україну зброї і військової техніки", - йдеться в повідомленні.

Клімкін також звернув увагу на необхідність безумовного виконання мирного плану Президента України Петра Порошенка.

Міністр також окремо наголосив на порушення Росією низки норм міжнародного гуманітарного права під час незаконного переміщення через державний кордон та утримання в РФ українського офіцера Військово-повітряних сил Надії Савченко.

Раніше Рада міністрів закордонних справ країн ЄС доручила на 24 липня 2014 р. підготувати розширені санкції проти РФ.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України закликала міжнародне співтовариство об'єднатися проти тероризму, підтримуваного РФ.