ua en ru

РФ відмовилася постачати гуманітарний вантаж через контрольовані Україною пропускні пункти, - СБУ

Росія відмовилася поставляти гуманітарний вантаж через контрольовані Україною пропускні пункти, тому що українська сторона запропонувала сканувати вантаж з допомогою спеціального обладнання.

Росія відмовилася поставляти гуманітарний вантаж через контрольовані Україною пропускні пункти, тому що українська сторона запропонувала сканувати вантаж з допомогою спеціального обладнання. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягунов.

"Українська влада заявила, що ми можемо взяти цей тягар, але він повинен пройти через контрольовані Україною пункти пропуску, які обладнані спеціальними сканерами, які можуть дати відповідь, що в середині цих вантажівок є. Як це стало відомо Російської Федерації, то вони відразу змінили маршрут. Це наводить на думку - що там приховано, чому не можна пропустити через офіційні пункти пропуску... Вони пішли парадоксальним шляхом, обігнули всю Україну і зайшли на пропускний пункт "Донецьк-Ізварине", де Україна не контролює ситуацію. Вони погодилися на наших прикордонників і митників, але прикордонники і митники без спеціального обладнання тільки візуально можуть оглянути вантаж", - заявив Ягунов.

Нагадаємо, вчора, 15 серпня, для перевірки гуманітарного вантажу прибутку українські прикордонники