ua en ru

РФ бойкотує виконання Женевських угод, - МЗС України

Російська Федерація бойкотує виконання Женевських угод.

Російська Федерація бойкотує виконання Женевських угод. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми спостерігаємо за повним бойкотом женевських домовленостей з боку Москви і небажанням використовувати положення Женевського заяви від 17 квітня", - заявив Перебийніс.

Він розповів, що у зв'язку з недотриманням положень домовленості про деескалації ситуації в східних областях України російською стороною, 21 квітня український МЗС передав офіційну ноту зовнішньополітичному відомству РФ.

"У цій ноті ми звернулися до російської сторони з проханням надати нам інформацію про практичні кроки РФ, як учасника Женевських переговорів", - заявив Перебийніс.

За його словами, Україна наполягає на тому, що представники РФ зобов'язані негайно та публічно закликати сепаратистів скласти зброю, припинити вбивства і тортури і звільнити всіх заручників.

Нагадаємо, в Женеві 17 квітня пройшла чотиристороння зустріч форматі "Україна-Росія-США-Євросоюз". За її підсумками сторони прийняли заяву, в якій закликали активістів на сході України скласти зброю і звільнити всі захоплені будівлі і вулиці (тим, хто в ході протестів не вчинив тяжких злочинів, була обіцяна амністія). В свою чергу Київ, згідно з прийнятим заяви, повинен почати "широкий національний діалог в рамках конституційного процесу". Лідируючу роль в деескалації конфлікту повинна взяти на себе ОБСЄ.