ua en ru

День тиші на Донбасі повинен початися 9 грудня, - Порошенко

День тиші на Донбасі повинен початися 9 грудня, - Порошенко
День тиші на сході України має розпочатися 9 грудня.

День тиші на сході України має розпочатися 9 грудня. Про це йшлося на зустрічі Президента України Петра Порошенка з головами силових відомств, передає прес-служба глави держави.

"Учасники зустрічі обговорили виконання поставлених завдань у зоні АТО і визначили заходи, які повинні забезпечити виконання Мінських домовленостей щодо Дня тиші, який повинен початися 9 грудня", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, на нараді були визначені подальші дії у разі недотримання бойовиками виконання мінських угод.

Окрему увагу глава держави приділив питанню поліпшення забезпечення Збройних Сил бойовою технікою і звільнення заручників з ворожого полону.

У зустрічі взяли участь міністр оборони України Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, заступник командувача Національної гвардії Микола Балан.

Нагадаємо, напередодні представники України, Росії та ОБСЄ домовилися про заходи по припиненню вогню на Донбасі. Також раніше в ОБСЄ повідомили, що Україна домовилася з представниками ЛНР про припинення вогню з 5 грудня.