ua en ru

Режим припинення вогню на Донбасі було порушено понад 1 тис. разів, - Турчинов

Режим припинення вогню з 5 вересня 2014 р. у східних областях України було порушено понад 1 тис. разів

Режим припинення вогню з 5 вересня 2014 р. у східних областях України було порушено понад 1 тис. разів Про це заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов сьогодні під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, передає кореспондент РБК-Україна.

"На превеликий жаль, незважаючи на мирний план Президента і домовленості, не припиняється агресія Росії проти України. Після домовленості було порушено припинення вогню більше 1 тис. разів. Продовжують гинути українські солдати.. продовжують гинути мирні жителі", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що неодноразово траплялися випадки, коли терористи руйнували церкви та молитовні доми, а також вбивали священнослужителів. Спікер подякував церквам за їхній внесок у боротьбу за цілісність України

"Ми дуже вдячні вам за величезну роботу щодо зміцнення духовності українського війська. Ми вдячні за ту величезну соціальну роботу, допомогу пораненим", - додав Турчинов.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що урядом було прийнято рішення про створення капеланської служби в Збройних силах в Національній гвардії та інших підрозділах сил АТО.

"Вперше за 23 роки капелани йдуть у військові частини", - сказав він.

Також Яценюк попросив церкви та релігійні організації допомогти владі організувати проживання переселенців взимку.

"Дуже просив би вашої допомоги, щоб допомогти владі прийняти переселенців", - сказав він.

Нагадаємо, раніше постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв, заявляв, що режим припинення вогню на Донбасі був порушений 480 разів.