ua en ru

Режим припинення вогню на Донбасі був порушений 480 разів, - постпред України в ООН

Режим припинення вогню на Донбасі був порушений 480 разів, 138 українських військових поранено.

Режим припинення вогню на Донбасі був порушений 480 разів, 138 українських військових поранено. Про це заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН з розслідування причин падіння літака Boeing-777 "Малазійських авіаліній" на Донбасі.

"Росія каже, що необхідно припинити кровопролиття, але продовжує спрямовувати на схід найманців і озброєння. Ми кожен день фіксуємо порушення режиму припинення вогню - 480 разів, 138 було поранено, понад 100 українських військових убиті", - заявив Сергєєв.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 р. тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ на переговорах у Мінську (Білорусь) підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню.

Після цього Президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню 18:00 5 вересня 2014 р. Згідно з протоколом представники ОБСЄ повинні стежити за режимом припинення вогню на Донбасі.

Антитерористичну операцію на Донбасі українська влада проводять проти проросійських сепаратистів і бойовиків з квітня 2014 р. До вересня 2014 р. кількість жертв серед мирного населення оцінювалося у близько 3 тис. осіб, серед загиблих сил АТО - близько 800.