ua en ru

Референдум в Донецькій обл. пройшов практично без порушень правопорядку, - ДонОДА

Референдум в Донецькій області, що проводився Донецькою народною республікою, пройшов практично без порушень правопорядку.

Референдум в Донецькій області, що проводився Донецькою народною республікою, пройшов практично без порушень правопорядку. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації

"Озброєної охорони на дільницях не було. В цілому процес голосування проходив спокійно, мирно, практично без порушень правопорядку. В окремих містах охорону забезпечували народні дружини: в Новогродовці - колишні десантники, у Дебальцевому - козаки, в Харцизьку - працівники трубного заводу", - повідомляють в облдержадміністрації.

У ДонОДА також відзначають високу активність громадян під час референдуму.

"На деяких дільницях члени комісій не справлялися з напливом виборців, тому їм на допомогу приходили добровольці. Передумовами для цього було менше (ніж звичайно) кількість ділянок і запис жителів за пред'явленням паспортів. Дільниці працювали не тільки в звичайних місцях (школи, будинки культури), а і в наметах, на вулицях. Фіксувалися випадки, коли бюлетені видавалися не за списками (якими володіють члени комісій), а за пред'явленням паспортів ", - повідомляють в прес-службі.

Як нагадують у ДонОДА, сьогодні в області відбулися одночасно чотири опитування громадян.

Перше - найбыльш численне і резонансне - проводила незареєстрована громадська організація "Донецька народна республіка". Жителям пропонувалося відповісти на питання: "Чи підтримуєте Ви акт про державну самостійність ДНР?".

Друге опитування здійснювала ініціативна група громадян "За мир, порядок і єдність". Жителі територіальних громад висловлювали думку щодо можливого приєднання до Дніпропетровської області. Урни для голосування були пересувними. Питання охорони майна та особистої безпеки представників комісій здійснювалися охоронними структурами Дніпропетровська.

Трете опитування було присвячене збереженню цілісності України. Четверте вивчало думку жителів про приєднання до Великобританії. Вони проводилися в спеціальних наметах, встановлених в різних місцях Донецької області. Всі чотири опитування не мають юридичної сили.