ua en ru

Розроблено три проекти люстрації, але їх прийняття затягується владою, - Єгор Соболєв

Розроблено вже три проекти, за якими повинна проходити масштабна всеукраїнська люстрація.

Розроблено вже три проекти, за якими повинна проходити масштабна всеукраїнська люстрація. Про це під час прес-конференції заявив глава люстраційного комітету Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"За місяць, що минув після Майдану, підготовлено вже три концепції та закону про велику, масштабну люстрацію в Україні. Одну ідею представив "Гельсінська спілка". Друга концепція представлена партією"Свобода". Третій проект представлений групою юристів-волонтерів, які з одного сторони мають великий досвід в адвокатурі, а з іншого - захищали людей під час Майдану, і розуміють, наскільки важливо провести люстрацію в судовій системі", - повідомив Соболєв.

При цьому він зазначив, що за місяць офіційна влада не зробила жодного кроку, щоб підтримати ці ініціативи.

Соболєв нагадав про законопроект з люстрації, проваленому минулого тижня в парламенті. Тоді для його прийняття забракло 14 голосів, які, за словами Соболєва, могли б знайтися, якби всі депутати прийшли на свої місця.

Нагадаємо, за вказаний законопроект не дали жодного голосу Партія регіонів, КПУ і група депутатів під головуванням Анатолія Кінаха.