ua en ru

Розпад коаліції у ВР може відбутися вже завтра, - Дерев'янко (доповнено)

Розпад коаліції у Верховній Раді може відбутися вже завтра, коли може з'явитися близько 40 заяв про вихід з парламентської більшості.

Розпад коаліції у Верховній Раді України може відбутися вже завтра, 29 травня, коли може з'явитися близько 40 заяв про вихід з парламентської більшості. Про це журналістам сьогодні повідомив позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра буде щонайменше 40 заяв на вихід з більшості, і треба відзавтра розпочинати формувати нову коаліцію. Цього буде достатньо, щоб перезапустився механізм відліку 30 днів, а потім буде розпуск парламенту", - сказав Дерев'янко.

На запитання про те, хто вийде з більшості, він відповів: "Удар, як мінімум".

Водночас у фракції "Удар" не збираються у четвер, 29 травня, виходити зі складу парламентської більшості у Верховній Раді. Це випливає з повідомлення на Facebook нардепа від "Удару" Павла Розенко.

Нагадаємо, в середині травня фракція "Удар" заявила про те, що не підтримає Партію регіонів щодо відставки спікера Верховної Ради Олександра Турчинова. "Нас нічого не об'єднує з Партією регіонів. Ми є членами коаліції, ми разом стояли на Майдані, боролися проти режиму Януковича", - зазначав нардеп із фракції "Удар" Віталій Ковальчук.

Наприкінці квітня нардеп-"регіонал" Борис Колесніков заявляв, що фракція Партії регіонів не обговорює з "Батьківщиною" питання створення широкої коаліції у ВР.