ua en ru

Рада не включила у порядок денний пакет економічних реформ Кабміну

Народні депутати не підтримали пропозицію про включення до порядку денного роботи Верховної Ради України три законопроекти Кабінету міністрів України щодо економічної реформи.

Народні депутати не підтримали пропозицію про включення до порядку денного роботи Верховної Ради України три законопроекти Кабінету міністрів України щодо економічної реформи. За відповідне рішення проголосували лише 117 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Так, парламентарії відмовилися включити до порядку денного проекти законів № 5078 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу", № 5079 "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів" та № 5080 "Про реформування загально-обов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці".

Нагадаємо,15 вересня 2014 р., прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів заявив, що Кабмін підготував два варіанти державного бюджету на 2015 р.: перший - на основі чинного податкового законодавства, другий - з рахуванням економічної реформи.

За словами Яценюка, Міністерство фінансів розробило пакет економічних реформ, який включає нову редакцію Податкового кодексу, нову систему оподаткування соцвнеском і зміни в Бюджетний кодекс. Яценюк зазначив, що другий варіант держбюджету на 2015 р. розрахований саме на цих реформах.

Прем'єр також зазначив, що без прийняття цих реформ парламентом, Кабмін не внесе проект держбюджету на 2015 р.