ua en ru

Рада повернула в комітет законопроект про визнання організації терористичними за рішенням РНБО

Народні депутати направили на повторне друге читання законопроект № 1840 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання організацій терористичними. За відповідне рішення проголосували 240 нардепів з 226 мінімально необхідних.

"Шановні колеги, ми включили ще один законопроект, подібний до того, який ми зараз маємо розглядати у другому читанні і є пропозиція повернути в комітет, для того, щодб їх доопрацювати шляхом підготовки до другого читання", - заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, 27 січня 2015 р. народні депутати підтримали у першому читанні урядовий законопроект № 1840 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання організацій терористичними". За відповідне рішення проголосували 270 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Раніше, 25 січня 2015 р. Рада національної безпеки і оборони України на своєму засіданні доручив Кабінету міністрів розпочати процедуру звернення до Гаазького трибуналу про визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" терористичними організаціями.

У свою чергу , як заявив на прес-конференції глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, у Європейському союзі очікують від України офіційних рішень щодо визнання терористичними організацій ДНР та ЛНР.