ua en ru

Рада у понеділок не планує розглядати відставку Гонтарєвої, - БПП

Рада у понеділок не планує розглядати відставку Гонтарєвої, - БПП

Верховна Рада України на позачерговому засіданні у понеділок, 2 березня 2015 р., не планує розглядати відставку голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої. Про це заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко на брифінгу за результатами зустрічі фракції з Кабінетом міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні це (питання відставки Гонтарєвої, - ред.) обговорювали на засіданні фракції з прем'єр-міністром. Підпис пані Гонтарєвої стоїть під меморандумом з МВФ. На сьогоднішній час ми не можемо дати остаточної відповіді, як може подивитись МВФ на потенційну можливість прийняття рішення про виділення Україні грошей, якщо вона перестане бути головою НБУ. Вона підписала з МВФ меморандум як голова НБУ", - сказав Гончаренко.

Крім того, за його словами, питання звіту чи відставки Гонтарєвої не буде розглядатися на засіданні парламенту 2 березня.

"На сьогоднішній день ми не маємо такого питання в порядку денному Верховної Ради", - сказав Гончаренко.

За його словами, зараз звільняти Гонтарєву не можна: "Ми фракційного рішення не приймали, але скажу свою особисту думку зі спілкування з депутатами різних фракцій, що сьогодні в той момент, коли ми маємо паніку на валютному ринку, на фінансовому ринку, мені здається, що це не час для прийняття кадрових рішень, спочатку треба заспокоїти паніку, а потім прийняти відповідальні кадрові рішення".

Нагадаємо, сьогодні лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що рада коаліції погодився відправити у відставку Гонтареву.