ua en ru

Рада розгляне законопроект про створення військово-цивільних адміністрацій на Донбасі на наступному тижні, - Парубій

Рада розгляне законопроект про створення військово-цивільних адміністрацій на Донбасі на наступному тижні, - Парубій

Верховна Рада України може розглянути законопроект про створення військово-цивільних адміністрацій у Донецькій та Луганській областях на наступному пленарному тижні. Про це журналістам в кулуарах Верховної Ради повідомив перший заступник голови парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я тільки повернувся з Луганщини і Донеччини, і коли говорив з губернатором Москалем (головою Луганської облдержадміністрації, - ред.), то зрозумів, що велика проблема в тому, що немає обласної ради на Луганщині, бо ті які кричали "наш Донбас" втекли закордон, і депутати не збираються. І так само в багатьох районних радах народні депутати не збираються. І цим рішенням.. зокрема створенням військово-цивільних адміністрацій ми врегульовуємо, і тому я думаю, що це буде одне з перших питань на наступному пленарному тижні, де ми зможемо врегулювати ці питання в юридичному плані", - сказав Парубій.

Зазначимо, що сьогодні Рада включила у порядок денний проект закону № 1855 "Про військово-цивільні адміністрації". За відповідне рішення проголосували 242 нардепа.

Нагадаємо, 25 грудня 2015 р. Рада національної безпеки і оборони України рекомендувала створити військово-цивільні адміністрації в зоні проведення антитерористичної операції, щоб забезпечити безпеку населення в цих районах.

Як заявив Президент України Петро Порошенко, військово-цивільні адміністрації в зоні АТО будуть діяти до місцевих виборів.

Разом з тим, за словами, голови комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка, в Україні треба провести більше 200 позачергових місцевих виборів.