ua en ru

Рада визнала причетність РФ до краху малайзійського лайнера

Народні депутати підтримали проект постанови №4326а "Про заяву Верховної Ради України "Про трагічну загибель людей внаслідок терористичного акту над територією України".

Народні депутати підтримали проект постанови №4326а "Про заяву Верховної Ради України "Про трагічну загибель людей внаслідок терористичного акту над територією України". За відповідне рішення проголосували 236 нардепів.

"За наявними у компетентних органів України даними, цей терористичний акт здійснений бойовиками, які ведуть бойові дії проти України на території Донецької області, з використанням поставленого Російською Федерацією зенітно-ракетного комплексу "Бук", який обслуговувався російськими військовослужбовцями. В результаті цього варварського акту загинули всі, хто знаходився на облавку літака (рейс МН-17, - ред.). Він став можливий завдяки підтримці бойовиків з боку чинного керівництва Російської Федерації, забезпеченню їх сучасною військовою технікою і зброєю, в тому числі ракетними комплексами для ураження повітряних цілей", - наголошується у заяві.

У документі йдеться, що такі дії та безвідповідальна політика російської влади, спрямовані проти України, фактично провокують акти міжнародного тероризму, в результаті яких гинуть не тільки громадяни України, а й громадяни інших держав.

"Незаконні поставки владою Російської Федерації зброї на територію України, спрямування російських найманців і військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації для участі в бойових діях проти України є актами військової агресії проти України, які мають всі ознаки міжнародної терористичної діяльності", - наголошується в документі.