ua en ru

Рада ухвалила постанову про висвітлення роботи Ради восьмого скликання

Народні депутати України підтримали проект постанови № 1003 "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України восьмого скликання".

Народні депутати України підтримали проект постанови № 1003 "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України восьмого скликання". За відповідне рішення проголосували 366 нардепів.

Даною постанова між іншим доручає Національній телекомпанії України, Національній радіокомпанії України відповідно на Першому загальнонаціональному каналі телекомпанії та на Першому загальнонаціональному каналі радіокомпанії забезпечити у повному обсязі пряму трансляцію: складення присяги народними депутатами України; відкриття сесій Верховної Ради України восьмого скликання; розгляду організаційних питань першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання; проведення «години запитань до уряду, проведення парламентських слухань; засідання з питання про відповідальність Кабінету міністрів України; офіційних виступів та заяв Голови Верховної Ради України; розгляду інших питань згідно з рішенням Верховної Ради України.

Також Рада доручає Національній телекомпанії України у дні пленарних засідань та проведення "години запитань до уряду" у Верховній Раді України забезпечити трансляцію у вечірній час на Першому загальнонаціональному каналі телекомпанії інформаційної телепрограми "Парламентський день" та трансляцію щотижня, по суботах, у проміжку часу між 18 та 23 годинами, 45-хвилинних телепередач, організацію та виробництво яких покладено на апарат Верховної Ради України.

Нагадаємо, 22 жовтня 214 р. Кабінет міністрів України додатково виділив парламентському телеканалу "Рада", газеті "Голос України" і журналу "Віче" 3,6 млн грн.