ua en ru

Рада надала доступ нотаріусам до Земельного кадастру

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 0944 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення". За відповідне рішення проголосували 241 нардеп з 226 мінімально необхідних.

Законом встановлено, що нотаріус під час вчинення нотаріальних дій щодо земельної ділянки матиме доступ та користуватиметься Державним земельним кадастром, державна реєстрація похідного речового права на земельну ділянку сільськогосподарського призначення, право власності на яку виникло та оформлено в установленому порядку до 1 січня 2013 року, здійснюватиметься одночасно з державною реєстрацією права власності на таку земельну ділянку.

Нагадаємо, 2 липня 2014 р. Рада ухвалила у першому читанні законопроект № 3237 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення". За відповідне рішення проголосували 261 нардеп.