ua en ru

Рада відмінила призначення судді Бурбели

Народні депутати визнали незаконним призначення судді Києво-Святошинського суду Юрія Бурбели на довічний термін За відповідне рішення проголосували 233 нардеп з 226 мінімально необхідних.

Народний депутат з фракції Радикальної партії Олега Ляшко Андрій Лозовий заявив, що цей суддя на догоду режиму колишнього Президента Віктора Януковича творив політичні розправи.

"Із-за цієї сволочт постраждали депутати: Мосийчку, Карнацький і Тарута. З-за нього і вказівок з Адміністрації Януковича постраждали такі депутати: Олег Ляшко, Андрій Іллєнко, Юрій Бублик... Він судив за політичними мотивами, за те, що вони патріоти і люблять свою Україну. Це рішення політичне, але є всі правові підстави для його звільнення, адже була порушена процедура його призначення безстроково з порушенням Конституції, не дотримуючись 5-річний необхідний строк", - заявив Лозовий.

У свою чергу як заявив голова комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, народний депутат з фракції Блок Петра Порошенка Руслан Князевич заявив: "Йде мова по те, що зараз перед нами досить непростий вибір, оскільки мова йде про звільнення судді шляхом скасування постанови про його призначення. Ви знаєте, що згідно Конституції є спеціальний порядок звільнення судді, який передбачає спеціальну конституційну процедуру... разом з тим в мотивальній частині постанови комітету було запропоновано перевірити факт, що суддя Бурбела був обраний безстроково на посаду з порушенням процедура та вимог Конституції України".

Нагадаємо, вчора, 4 березня 2015 р., Верховна Рада дозволила арешт суддів Печерського райсуду Царевич, Кицюка і Вовка.