ua en ru

Рада відхилила законопроект щодо сталого використання с/х земель

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 3316 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сталого використання земель сільськогосподарського призначення". За відповідне рішення проголосували всього 215 нардепів. Повернення до розгляду цього документу підтримали лише 224 нардепи

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 3316 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сталого використання земель сільськогосподарського призначення". За відповідне рішення проголосували всього 215 нардепів.

Повернення до розгляду цього документу підтримали лише 224 нардепи. Таким чином законопроект відхилено.

Законопроект пропонував змінити методику контролю родючості ґрунтів і захисту земель від виснаження. Зокрема, пропонувалося відмовитися від обов'язкових проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, оскільки на думку авторів законопроекту, дотримання сівозміни не гарантує збереження родючості ґрунтів.

Натомість пропонувалося ввести обов'язковий лабораторний аналіз стану якості ґрунтів сільськогосподарського призначення і проводити його раз на шість років на підставі показників вмісту гумусу, калію і фосфору.