ua en ru

Рада прийняла закон про ідентифікацію та реєстрацію тварин

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект №4987-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин".

Народні депутати підтримали в цілом законопроект №4987-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин". За відповідне рішення проголосували лише 233 нардепів.

Документом уточнюються деякі термінологічні визначення ("господарство", "ідентифікаційний номер"), а також нові терміни ("власник", "утримувач", "Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин"); визначаються права та обов'язки юридичних, фізичних осіб та Адміністратора Єдиного державного реєстру; встановлюється порядок переміщення тварин, шляхи фінансування робіт з ідентифікації та реєстрації тварин тощо.

Встановлюється також, що для забезпечення ідентифікації і реєстрації тварин, які утримуються і розводяться у господарствах населення, надається державна підтримка, тобто ці роботи здійснюються для фізичних осіб безкоштовно.закону вносить зміни передбачаються зміни до закону України "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин", згідно з якими цей закон має поширитися на фізичних осіб, які займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання продуктів харчування тваринного походження.

Також закон передбачає врегулювати питання адміністративної відповідальності за порушення законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин, впровадження санкцій до громадян та посадових осіб при виявленні таких порушень та повноважень посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері ветеринарної медицини і Міністерства внутрішніх справ України щодо правомочності застосування цих санкцій.