ua en ru

Рада призначила в.о. глави МВС Авакова

Народні депутати призначили виконуючим обовязки міністра внутрішніх справ України народного депутата від фракції "Батьківщина" Арсена Авакова

Народні депутати призначили виконуючим обовязки міністра внутрішніх справ України народного депутата від фракції "Батьківщина" Арсена Авакова (на фото). За відповідне рішення проголосували 275 народних депутатів.

Народні депутати Микола Рудьковський та Ігор Єремєєв наполягали на призначенні на цю посаду людину з професійним досвідом у правоохоронних органах - народного депутата від фракції "Батьківщина", колишнього начальника головного управління МВС в м. Києві Віталія Ярему, проте Ярема зняв свою кандидатуру на користь Авакова.

"Наше завдання - навести порядок в країні, забезпечити права всіх людей. Сьогодні ми зустрінемось з усіма, хто бере участь в цьому конфлікті... Зараз в нас буде нарада в МВС, і ми приймемо рішення щодо Харкова. В нас є передчуття, що в Харкові не перейдуть межу", - заявив Аваков після позитивного голосування нардепів за його призначенні.

У 2005-2010 рр. Аваков був головою Харківської обласної державної адміністрації.

У жовтні 2010 р. брав участь у виборах мера Харкова, на яких , за офіційними даними, програв нинішньому градоначальнику Геннадію Кернесу.

Арсен Аваков народився 2 січня 1964 р. в сел. ім. Кірова (Кіровський район, нині - Бинагадинский район) Баку (АзССР) в сім'ї військовослужбовця. За національністю - вірменин. З 1966 р. постійно проживає в Україні.

Голова Харківської обласної державної адміністрації (з 4 лютого 2005 р. по 9 лютого 2010 р.), депутат Харківської обласної ради. Член Ради національної безпеки і оборони України із 25 травня 2007 р. по 21 січня 2008 р., Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2012 р. з футболу (Євро-2012) із 24 квітня по 8 травня 2007 р., Національної ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Заслужений економіст України.

Нагадаємо, вчора народні депутати 332 голосами підтримали постанову №4167 про відсторонення від виконання обов'язків в.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.