ua en ru

Рада може зібратися на позачергове засідання 1 березня, - нардеп

Рада може зібратися на позачергове засідання 1 березня, - нардеп

Верховна Рада України може зібратися на позачергове засідання 1 березня 2015 р. Про це повідомила народний депутат з фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар журналістам у парламенті за підсумками засідання ради коаліції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Доручення голови ВР, щоб комітети зібралися буквально завтра, щоб дати свої рішення щодо запропонованих законопроектів, і, можливо, провести позачергову сесію до вівторка. Завтра ми проведемо засідання всіх комітетів, і ми дуже сподіваємося, що вже в неділю ми зможемо провести позачергове засідання, де будуть розглянуті ці законопроекти", - заявила Сюмар.

Вона також додала, що відмова фракції "Батьківщина" голосувати за зміни до держбюджету на 2015 р. не вплине на його прийняття.

"Є розуміння у всіх фракцій за винятком "Батькивщиы" щодо законопроектів, запропонованих Урядом, які запропоновані в рамках меморандуму з МВФ", - заявила Сюмар.

Також вона опустила, що в ході засідання Ради можливі кадрові рішення щодо Національного банку України.

"Думаю, що це більше стосується регулятора", - сказала нардеп.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав терміново скликати засідання Ради щодо ситуації з курсом гривні.

У той же час, в коаліції сумніваються в можливості проведення позачергового засідання Ради.

Зазначимо, що за останньою інформацією, Верховна Рада розгляне зміни до держбюджету 3 березня 2015 р. на черговому пленарному засіданні.