ua en ru

Рада може розглянути відставку Яценюка на позачерговому засіданні 29 липня або 6 серпня, - нардеп

Верховна Рада може розглянути відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка на позачерговому засіданні 29 липня або 6 серпня. Про це у своєму Twitter написав нардеп із фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець.

"Припускаю, що розгляд заяви Яценюка відбудеться або на позачерговому засіданні 29 липня, або 6 серпня", - повідомив Бригинець.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформи НАК "Нафтогаз України".

Своєю чергою, Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що Яценюк ще передумає, а вихід депутатів з коаліції не повинен паралізувати роботу Ради.

Для затвердження відставки Яценюка необхідно, щоб за це проголосувала Рада. Порошенко закликав Раду розглянути це питання вже 25 липня.

Водночас Яценюк 24 липня підписав розпорядження про призначення тимчасово виконуючим повноваження прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

25 липня віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський заявив, що заява Яценюка про відставку ще не надійшла до парламенту.