ua en ru

П'ятницький тимчасово очолив МЕРТ, звільнені перші заступник голови Мін'юсту, МЕРТ і Мінфіну

Кабінет міністрів на засіданні 8 жовтня прийняв рішення призначити тимчасово виконуючим обов'язки міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерія П'ятницького.

Кабінет міністрів на засіданні 8 жовтня прийняв рішення призначити тимчасово виконуючим обов'язки міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерія П'ятницького. Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.

"П'ятницький призначений тимчасово виконуючим обов'язки міністра. Жодного документа про призначення його міністром або першим заступником міністра немає", - відзначило джерело.

При цьому Кабмін звільнив першого заступника міністра економіки Анатолія Максюту. "Він сам подав у відставку за власним бажанням. Це згідно з законом про люстрацію", - зазначило джерело.

Кабмін також призначив першим заступником міністра фінансів Ігоря Уманського, який 8 квітня 2009 р. по 11 березня 2010 р. був в.о. міністра фінансів в Кабміні Юлії Тимошенко.

При цьому звільнений перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, який фігурує зараз у кримінальному провадженні про розтрату держкоштів.

Також Кабмін сьогодні звільнив першого заступника міністра юстиції Інну Ємельянову і заступник міністра юстиції Руслана Рябошапку. "Також не проходять за законом про люстрацію. Там ще буде цілий ланцюжок", - пояснило джерело.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. Верховна Рада прийняла відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети.