ua en ru

Росія згодна брати участь в переговорах з Україною і ЄС, - Путін

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва згодна брати участь у тристоронніх переговорах з Україною і Євросоюзом.

Президент Росії Володимир Путін (на фото) заявив, що Москва згодна брати участь у тристоронніх переговорах з Україною і Євросоюзом. Про це повідомляє ВВС.

За словами російського президента, з такою пропозицією виступає президент України Віктор Янукович.

"Ми - за. Але тільки до прийняття рішення [про підписання договору про асоціацію з ЄС]", - сказав Путін.

Російський президент також заявив, що Москва не проти економічного зближення України з Євросоюзом, але була б проти військового альянсу.

"Ми не проти суверенного вибору України, яким би він не був. От якби нам сказали, що Україна в НАТО вступає, тоді б ми були проти реально, тому що наближення до наших кордонів інфраструктури військового блоку для нас представляє певну небезпеку. Економічні об'єднання ніякої небезпеки не несуть з точки зору обороноздатності країни", - сказав Путін.

При цьому Путін зазначив, що, зближуючись з Європою, Україна не зможе зберегти економічні зв'язки з Росією на колишньому рівні.

"Ми вели переговори з СОТ 17 років. Виторговували кожну позицію. А зараз нам просто в явочному порядку говорять: "У вас ворота з Україною відкриті, і тепер Україна відкриє ці ворота в Європу", - зазначив Путін.

Росія зобов'язана захистити свою економіку, в цьому полягає позиція країни. А звинувачення Росії в тому, що вона займає в цьому питанні "агресивну політику", є "недобросовісним підходом до оцінки нашої позиції", резюмував Путін.