ua en ru

Путін заявив Баррозу, що може "взяти Київ за два тижні"

Президент Росії Володимир Путін у розмові з Президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу заявив, що може взяти Київ за два тижні

Президент Росії Володимир Путін у розмові з Президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу заявив, що може "взяти Київ за два тижні". Про це пише італійська газета La Repubblica.

Згідно з повідомленням, на саміті ЄС Баррозу розповів, що коли він запитав у Путіна щодо російських військових в Україні, російський лідер перейшов до погроз: "Проблема не в цьому, - відповів Путін, - але якщо я захочу, за два тижні я візьму Київ".

Нагадаємо, 29 серпня 2014 р. Баррозу в телефонній розмові з Путіним різко засудив присутність російських військових підрозділів на українській землі. Баррозу передав Президенту РФ своє рішуче засудження доказів проникнення російських військових підрозділів на територію України.

На саміті в Брюсселі 30 серпня Баррозу повідомив, що країни Європейського союзу готові ввести додаткові санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.