ua en ru

Проміжний звіт ТСК по "Іловайській трагедії" не підписали 2 з 11 членів

Проміжний звіт тимчасової слідчої комісії верховної ради України (ТСК) по розслідування загибелі українських військових під Іловайськом не підписали 2 з 11 членів ТСК

Проміжний звіт тимчасової слідчої комісії верховної ради України (ТСК) по розслідування загибелі українських військових під Іловайськом не підписали 2 з 11 членів ТСК. Про це повідомила прес-служба ВО "Батьківщина" з посиланням на голову ТСК, члена фракції "Батьківщина" Андрія Сенченко.

Як повідомляється, фракція "Удар" офіційно відмовилася підписувати проміжний звіт ТСК.

За словами Сенченко, на прохання підписати звіт, представник від фракції "Удар" в комісії Марія Іонова відмовилася це зробити, заявивши, що у загибелі українських військових під Іловайськом винна лише Російська Федерація.

"Це очевидно, але це далеко не повна відповідь на цю тему", - сказав Сенченко.

За його словами, станом на середу проміжний звіт підписали 9 з 11 членів ТСК. Він зазначив, що крім представниці "Удару" Іонової звіт не підписав народний депутат з Партії регіонів Владислав Лук'янов, який не взяв участі в жодному засіданні ТСК.

За словами Сенченка, ТСК продовжує працювати і направила сьогодні новому міністру оборони, Генштабу, прикордонній службі, Національній гвардії та МВС додаткові уточнюючі запитання щодо з'ясування точної кількості загиблих, поранених, полонених і зниклих без вісті.

"Наша задача, щоб у цьому розслідуванні не залишилось білих плям взагалі", - підкреслив Сенченко.

Нагадаємо, раніше Сенченко заявив, що в результаті бойових дій під Іловайськом загинули, отримали поранення і пропали без вісті близько 1 тис. учасників антитерористичної операції (АТО).